Privat udlejning

Privat udlejning – hvad skal du forholde dig til?

Sådan finder du en lejer til privat udlejning

Privat udlejning er ikke som man kender det fra den almindelig udlejning branche som vi kender fra de store boligforeninger og lign. Hvis du står og skal finder en lejer til din lejligheder og ønsker at, leje den ud privat, så er det nemmeste i processen at, nemlig at, finde en lejer til lejemålet. Det sværeste er nok at, finde den rigtige lejer til din bolig, som du ønsker at, leje ud. Det frarådes på det kraftigste at, leje ud til en ven eller familiemedlem da det i de fleste tilfælde ikke ender ud i noget godt for nogen parter. Hvis og når man skal leje ud er det også nemmere at, kunne forholde sig til kontrakten når man lejer ud til en man ikke kender.

Der findes rigtig mange hjemmesider der tilbyder at du kan sætte din lejlighed til leje, eller finde en lejer.

Her lister vi de mest kendte hjemmesider for lejere at finde lejligheder til leje på:

  • Dba.dk – Gratis 🙂
  • Ledigelejligheder.dk – Gratis 🙂
  • Lejebolig.dk – 149,- kr. for en måned
  • Boligportal.dk – 275,- kr. for en måned
  • Lejnu.dk – 249,- kr. for en måned

Beskatning ved privat udlejning

Sådan beskattes du ved privat udlejning

Når du udlejer din lejlighed eller et værelse en del af året skal du selvfølgelig beskattes af dette. Der findes enkelte regler der skal tages forbehold for, og du kan på SKATs hjemmeside finde meget relevant information omkring beskatning ved udlejning af lejlighed eller værelse.

Du kan læse mere omkring skatteregler ved udlejning af bolig på SKATs hjemmeside klik her.

Opsigelse ved privat udlejning

Opsig lejer jvf. lejeloven og undgå retsforfølgelse

Er du ejer af en bolig kan du godt løbe mod lidt udfordringer hvis du støder på en lejer der ønsker at, blive boende i din lejlighed. I princippet kan din lejer blive boende for evigt, i dit lejemål. Dette kan lejeren, hvis ikke kontrakten er skræddersyet til det behov du og din lejer har sat, i forbindelsen med udlejning af din lejlighed. Det er derfor utrolig vigtigt at man sætter sig ned og får styr på reglerne omkring, indeholdet i en lejekontrakt.

Dette siger loven omkring udlejning af privat lejemål:

”Benytter lejeren med udlejerens vidende det lejede i mere end 1 måned efter den aftalte lejetids udløb, uden at udlejeren har opfordret lejeren til at flytte, fortsætter lejeforholdet uden tidsbegrænsning.”

”Boligretten kan tilsidesætte tidsbegrænsningen, hvis den ikke må anses for tilstrækkeligt begrundet i udlejerens forhold.”

Lejeloven, § 80, stk. 2 og stk. 3

Du kan læse mere om hvordan og hvornår du kan opsige din lejer her