Hvornår må udlejer beholde depositum?

Du skal til at flytte ud af din lejlighed og nu venter du på at få dit depositum tilbage. Problemet er bare at din udlejer ikke vil. Altså ikke vil betale depositum tilbage. Hvad gør du? Hvad siger lovgivningen egentlig om depositum? Læs med og få svaret.

Hvor meget må udlejer tage i depositum?

Selv om det virker som at depositum til boliger bliver stadig større og større, er der faktisk grænser. Din udlejer må maksimalt tage et depositum på 6 måneders husleje fordelt over 3 måneders forudbetalt husleje og 3 måneders egentlig depositum.

Hvis du derfor betaler 3 måneders forudbetalt husleje, betyder det altså at du ikke ska betale husleje de sidste 3 måneder du bor der. Dit depositum derimod skal dække de eventuelle skader du måtte have lavet på lejligheden.

Hvornår skal din udlejer betale depositum tilbage?

Loven siger at din udlejer skal betale dit depositum tilbage så snart han har gjort op hvad du skal betale af reparationer og vedligeholdelse. Almindeligvis har udlejer op til 1.5 måned at betale tilbage. Det skal dog gøres klart indenfor 1 til 2 uger, hvad der skal laves af arbejde på lejligheden.

Hvis din udlejer er længe om at betale tilbage kan du begynde ved at sende ham et anbefalet brev, hvor du beder om at få dit depositum tilbage. Giv ham en frist på 7 dage. Hvis udlejeren stadig ikke betaler kan du kontakte en advokat fx retshjælpen. I værste fald kan det nemlig ende med en retssag og så er det godt at få juridisk bistand.

Det er huslejenævnet der i sidste instans afgør tvister om depositum. Det koster et mindre beløb, et par hundrede kroner, at indbringe en sag for nævnet. Hvis du ikke kan få sagen kørt ved huslejenævnet er der stadig boligretten at forsøge ved.