Martin Riedel giver gode råd

Realkreditkonsulenten Martin Riedel giver et indblik i økonomien ved privat udlejning

Realkreditkonsulenten er en uafhængig realkreditrådgiver der hjælper dig med lånene når du skal købe en bolig til udlejning, herunder forældrekøb. Der er mange muligheder for realkreditfinansiering, og banken eller kreditforeningen har ikke altid interesse i at informere dig om det hele. En uafhængig rådgiver tjener hurtigt sig selv hjem i sådan en situation.
Realkreditkonsulenten er som en af de få uafhængige rådgivere blevet godkendt af Finanstilsynet og har derudover en række rabatordninger med forskellige kreditforeninger, der kan gøre dit lån lidt billigere.

Forældrekøb og udlejning

Der er en lang række forhold ud skal være opmærksom på, når du ønsker at købe en udlejningsbolig, evt. som forældrekøb. Du har nemlig både mulighed for – helt traditionelt – at låne pengene i den bolig du der ved at købe.
Du har dog også mulighed for at belåne en anden bolig, fx den du bor i til dagligt.

Hvad der bedst kan svare sig, kan man ikke sige noget generelt om. Der er dog en række faktorer der påvirker hvad der er den optimale løsning.

Dette er bland andet:
Hvor stor belåning du har i din almindelige bolig
Hvilken vurdering der var til stede, da du fik de oprindelige lån
Hvilken kreditforening du har (stor forskel på hvordan de beregner sig bidrags-satser)
Hvilken lånetype du ønsker
Hvor store lån der i forvejen er i den bolig du er ved at købe til udlejning
Hvilken skatteordning du har valgt, eller ønsker at vælge.

Hvis du ikke har ret store lån i forhold til værdien af din eksisterende bolig, er der god sandsynlighed for at det godt kan svare sig at låne nogle eller alle af pengene i denne bolig. Særligt hvis din bolig har en høj værdi. Dette skyldes en lavere bidragssats.
Det kommer dog blandt andet an på hvad bidragssatsen er på de nuværende lån, ligesom hvor meget friværdi der er til stede, spiller en rolle.
Er der allerede lån i den ejendom du er ved at købe, kan det derimod trække hen imod at det er billigere at finansiere købet via denne, da du kan overføre stempelafgiften, og dermed spare et ikke ubetydeligt (enegangs) beløb.

De enkelte kreditforeninger har deres egen måde at håndtere låneomlægninger, samt tillægslån på. Dette kan have betydning for om en omlægning af et eksisterende lån, kan være fordelagtigt. Om du vælger virksomhedsskatteordning, kapitalafkastordning, eller almindelig person beskatning, kan også spille en afgørende rolle.

Rådgivning fra en realkreditkonsulent er en god ide mener Martin

Særligt ved forældre køb, kan det give god værdi at modtage ekstern rådgivning fra en realkreditkonsulent, da du kan være sikker på at få rådgivning der varetager din interesse.
Det er ikke altid at kreditforeningen selv vil foreslå den løsning der er billigst for dig, da det kan betyde mange tusind kroner i tabt indtjening til dem hver år. En realkreditkonsulent kan se hvilken pris de har vurderet din nuværende bolig til, samt hjælpe dig med at få den rette vurdering, hos den kreditforening der er bedst og billigst for dig.

Du kan se mere eller kontakte en realkreditkonsulent her (affiliate link).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *